Vragen? Stel ze gerust.

Heb je een vraag of opmerking?

Heb je een vraag over een Unipharma product? Bekijk onze veelgestelde vragen om te kijken of jouw vraag hier tussen staat. Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Annemieke of één van onze andere collega's staan je graag te woord ! 

  


Voer a.u.b. een geldige naam in.
Voer a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b een geldig telefoonnummer in.
Voer a.u.b. een geldig onderwerp in.
Voer a.u.b een geldig bericht in.

Veelgestelde vragen


Verkooplocaties

Unipharma producten kunt u kopen bij drogisterijen, supermarkten of online. Klik hier om een verkooppunt bij u in de buurt te vinden.

Unipharma Vitamines

De diverse merken van voedingssupplementen variëren niet alleen qua kwaliteit, prijs en service, maar ook wat betreft mogelijke aankooplocaties. Unipharma Vitamines zijn kwalitatief goede en betaalbare vitamines die op veel locaties in Nederland te koop zijn, zowel in speciaalzaken waar u terecht kunt voor een goed advies, als bij uw eigen supermarkt. Tevens vindt u Unipharma Vitamines bij meerdere webwinkels.

Dagelijke hoeveelheid

Adviezen over de hoeveelheid vitamines en mineralen die we per dag nodig hebben zijn opgesteld door de Gezondheidsraad, de Nordic Council, de EFSA en het Institute of Medicine. Dit zijn adviesorganen van de overheid. De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) kan verschillen per leeftijdsgroep en per geslacht. De behoefte van mannen, vrouwen en kinderen is namelijk anders. Ook de behoefte per persoon kan flink uiteenlopen. Dit heeft te maken met verschillen in gewicht en stofwisseling, samenhangend met erfelijke factoren. Daarom is er bij de ADH een ruime marge ingebouwd. Op de etiketten van de Unipharma vitamines is deze informatie gemakkelijk te vinden. Verder kunt u op de website van het voedingscentrum allerlei informatie vinden over voeding en aanvullende voedingssupplementen.

Nut van voedingssupplement

Soms kan de behoefte aan voedingsstoffen verhoogd zijn. Bijvoorbeeld bij ouderen en personen die weinig buiten komen kan sprake zijn van een extra behoefte aan vitamine D. Het zelfde geldt voor foliumzuur bij zwangere vrouwen. Daarnaast kan het gebruik van voedingssupplementen ondersteunen voor het behoud van een goede gezondheid. Er zijn mensen die een zodanig voedingspatroon hebben dat ze de dagelijks aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen van het voedingscentrum niet halen. Dat zijn er heel wat. Slechts 2% van alle mensen voldoet aan de richtlijnen van goed voeding. 1 – 12% van de mensen (7-69 jaar) ontbijt nauwelijks, 1-14% voldoet aan de groenteaanbevelingen en 3-36% voldoet aan de fruitaanbevelingen (RIVM 2012).

De beste supplementskeuze

Er zijn voedingssupplementen met een lage dosering, deze supplementen zijn geschikt om tekorten in de voeding aan te vullen. Er zijn ook voedingssupplementen met een hogere dosering, waarbij het percentage ADH (aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) ruim boven de ADH ligt. Het is belangrijk om bij uw keuze ook te letten op gebruikte hulpstoffen en mogelijke allergenen, zoals gluten, soja, lactose en koemelkeiwit en eventuele kleur-, geur- en smaakstoffen. Als het product niet geschikt is voor zwangere vrouwen dient dit op het etiket te staan en ook als er sprake is van interacties met medicijnen. Als u vegetariër bent, vraag dan na of het betreffende product ook geschikt is voor vegetariërs. Of het product geschikt is voor volwassenen of voor kinderen vanaf een bepaalde leeftijd, kunt u ook op de verpakking vinden. Al deze informatie is op de vitamines van Unipharma gemakkelijk te vinden.

Extra vitamine D

Bepaalde groepen mensen wordt, ook in de zomer, door de Gezondheidsraad aangeraden om extra vitamine D te gebruiken: Kinderen van 0 – 4 jaar : 10 mcg per dag Zwangere vrouwen : 10 mcg per dag Vrouwen vanaf 50 jaar: 10 mcg per dag Mannen en vrouwen vanaf 70 jaar: 20 mcg per dag Mensen met een getinte of donkere huid of mensen die niet voldoende buiten komen: 10 mcg De veilige bovengrens is bij volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar vastgesteld op 100 mcg per dag. Dit betekent echter niet dat er een probleem ontstaat wanneer deze hoeveelheid wordt overschreven. Vitamine D

Verpakking

De verpakking is belangrijk bij een voedingssupplement. Niet alleen kun u alle ingrediënten en de gebruiksaanwijzing erop vinden, de Unipharma supplementen zijn ook goed verpakt om lucht en licht buiten te houden. Omdat het hier om voedingsmiddelen gaat die een aanvulling vormen op de “normale” voeding, wordt door UPvitamines altijd de grootste zorg besteed aan een deskundige en veilige verpakking.

Afkortingen

De hoeveelheid van een vitamine of mineraal wordt door UP vitamins aangegeven op de verpakking in microgrammen of milligrammen. Soms geven we de hoeveelheden aan in IE of IU, hetgeen staat voor Internationale Eenheid (IE) of het Engelse International Unit (IU). Op de verpakking staat daarnaast per vitamine of mineraal de ADH, dat is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid.